Sivut

tiistai 2. huhtikuuta 2019

Mindfullness torstaina klo 17.15 - 18.00


Puhutaan ruuhkavuosista, puhutaan että lapsilla on paljon harrastuksia ja että vanhemmilla kuluu valtavasti aikaa lasten harrastuksiin.

En harrastanut lapsena mitään. Tuntuu kuitenkin etten istunut koskaan jouten. Isäkin oli mukana - käveltiin usein "ampumamajalle" kaupungin toiselle laidalle missä isä auttoi veneiden laminoinnissa ja lapset leikkivät metsässä. Välillä rakennettiin lennokkeja balsasta ja lakalla kiristettävästä silkkipaperista. Neuloin, ompelin ja piirsin - mutten harrastanut mitään. Matkustinkin ulkomaille harrastamatta sitä.

Onko nykyisin tapana antaa kaikelle nimi? Harrastan sisustamista koska vaihdoin olohuoneen verhot ja tein niin viimekin vuonna, harkitsin taulun vaihtamista toiseen.  Harrastan neulomista koska tuntui siltä että talven pimeydessä voisin neuloa sukat ja viime viikollakin neuloin? Harrastan ulkoliikuntaa kun kävelen parin kilometrin lenkin kylän ympäri pari kertaa viikossa?

Harrastuksen määritelmä on kai jotakin säännöllisesti tehtävää mielihyvän vuoksi toistettua vapaa-ajan toimintaa.

Minulta kysyttiin vähän aikaa sitten mitä meillä voi tehdä. 

Tarvitsin apua - mielipiteitä perheenjäseniltä. Mitä meillä voi tehdä? Voiko meillä tehdä mitään? Mitä lapset tekee päivät pitkät?
Aloin luetella tavaroita: nooo onhan meillä kirjoja. Lautapelejä... ja piha. Niin ja askartelutarvikkeita, papereita ja värejä - jos jonkinlaisia. Leipomisvälineitä. Kamera.

Onko mahdotonta olla määrittelemättä onko laiska vai ahkera?


Jos on pakko määritellä - olen laiska. Sitten palaan vaikka eiliseen. Hioin saarekkeen puutason ja öljysin sen uudelleen. ja sitten kirjoitin ja luin pari sanomalehteä ja olin laiska. Vai siis olinko? Ihan normipäivä. Onko sillä merkitystä?

Jos määrittelisin harrastavani vaikkapa pilkkimistä, koko määrittelyä ei tehtäisi. Istuin muutaman tunnin kairatun reijän vieressä enkä kertoisi että kärpäsentoukat ovat vielä kaupan pakasteessa. Kunhan olen ja istun. Kaunista! Ei antanut ahti. En ole laiska vaan harrastan.

Onko harrastusten luetteleminen tarve osoittaa tekevänsä jotain?

Harrastan mindfullnesia huomenna klo 17.15 - 18.00.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti