Sivut

lauantai 19. toukokuuta 2018

Lapsiystävällinen kunta

No ei tietenkään Savonlinna.

Mutta voisiko olla?

Jyväskylä sai Suomen Unisefilta tunnustuksen "Lapsiystävällinen kunta". Jyväskylän päätöksenteossa on erityisesti huomioitu lapset ja lapsiperheet. Asiasta on tehty oikein periaate.

Asiaan on panostettu ja se toimii.


Mikä tämä lapsiystävällinen kunta on? 


Suomen Unisef on laatinut lapsiystävällinen kunta mallin yhdessä Hämeenlinnan kanssa vuonna 2012.
Tällaisen nimikkeen on sittemmin saanut 10 kuntaa. Ja mallia toteuttaa jo 15 kuntaa. Ajattelin ensin että muttakunniilläon erilainen tilanne.... mutta ei.
Lapsiystävällinen kunta-mallia ovat toteuttaneet Hämeenlinna, Raasepori, Rovaniemi, Jyväskylä, Lappeenranta, Rääkkylä, Turku, Kirkkonummi, Lohja, Pori, Oulu,  Tammela, Forssa, Kittilä ja Kokkola. Joukossa on monenlaisella ikärakenteella ja monenlaisella resurssilla toimivia kuntia.

Nämä kunnat ovat kuitenkin tajunneet että kunnan elinvoima ovat lapset ja lapsiperheet. Kun asukkailla on hyvin, voi koko kunta paremmin.

Hämeenlinnan sivuilta voi lukea yhteistyössä Unisefin kanssa laadituista periaatteista miten lapsiystävällisyyttä toteutetaan.

Mistä rahat?


Niinpä! Onko meillä rahaa tulevaisuudessa jos emme satsaa lapsiin nyt? Lapsiin satsauksen voimme valita,  vanhuksiin satsaus on pakko. Yle Lappeenrannan kommentti Savonlinnasta oli "viimeinen sammuttaa valot"-kaupunki.
Vastaus on - En tiedä. Tämä on minusta kuin kimalaisen lento - siihen on vain uskottava. En näe mitään muuta keinoa kuin kiireesti "mukavoittaa" tätä kuolevaa kaupunkia satsaamalla sen nuorimpiin jäseniin.

Miten on?


MUOKKAUS hetimiten! Merja Mustonen ON tehnyt valtuustoaloitteen 26.3.2018 asiasta. Ihan loistavaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti